Switch: facts & rumors part 3

Ook ditmaal presenteren we de gebruikelijke geruchten passend bij de waas van mysterie die rond elke nieuwe console hangt, maar toch beginnen de ontegensprekelijke feiten de bovenhand te halen. Niet onlogisch, want ook Nintendo zelf heeft blijkbaar voldoende vertrouwen getankt om nu al live met hun console uit te pakken en dat dus vóór de persconferentie op 13 januari om 5.00 AM (CET).

  • Fact! The Biding of Isaac, een razend populaire “roguelike” met overweldigend positieve reviews op Steam, komt naar de Switch als we deze niet zo subtiele post op Twitter mogen geloven. Met lokale coöp de ideale game voor speciale controller van de Switch?
  • Fact! Eveneens geliefd is LEGO CITY Undercover. De Wii U-versie scoorde een mooie 8 op 10. In de lente van 2017 mag je een herwerkte versie verwachten op PlayStation 4, Xbox One, Steam en natuurlijk de Switch. Het nieuws is bevestigd op Twitter door WB Games.
  • Fact! Ook THQ Nordic bevestigt in een interview met Nintendo Everything dat er wordt gewerkt aan twee titels voor de Switch. Mogen we ons verheugen op een nieuwe de Blob, Darksiders, Jagged Alliance of Red Faction? Of wie weet: The Great Giana Sisters. 😉
  • Fact! Via NeoGAF duikt er een opzienbarend patent van Nintendo op. De Switch lijkt als een Head-Mounted Display te kunnen fungeren en zo van betaalbare Virtual Reality een realiteit te maken, net zoals Samsung dat nu al probeert met de Samsung Gear VR.
  • Fact! De CEO van GameStop, Paul Raines, liet zich ontvallen dat ook de Switch motion controls zal hebben. De door IGN opgepikte uitschuiver wordt ondersteund door de gepubliceerde patenten. Een handig overzicht vind je overigens terug op YouTube.
  • Rumor? De Switch, schrijft Eurogamer, krijgt een eigen versie van de Virtual Console. De emulatiesoftware zou ontwikkeld worden door NERD, befaamd van de NES Classic Mini. Nieuw is de ondersteuning voor de GameCube. Hopelijk keren ook de C64 en Sega terug!
  • Rumor? Het blijft ondertussen koffiedik kijken hoe krachtig de custom Tegra-soc zal zijn. GamesBeat meldt dat de GPU toch gebaseerd is op de Maxwell-architectuur en dus niet Pascal. Desondanks zal de Switch, geplaatst in het dock, de kaap van 1 TFLOPS vlot halen.
  • Movie. We moeten uiteraard eindigen met het verrassende live debuut van de Switch tijdens The Tonight Show. Jimmy Fallon is door het dolle heen als na de demo van Super Mario Run op iOS – vijf minuten ver in het filmpje – de console op het toneel verschijnt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s