Switch: facts & rumors part 2

Officieel durft niemand de non-disclosure agreement te schenden en is het wachten op de persconferentie van 12 januari, maar de voorbije dagen begint de onwezenlijke stilte dan toch plaats te ruimen voor verse en vooral geloofwaardige geruchten. Ditmaal ligt de focus duidelijk op de titels die we mogen verwachten bij de launch. Zo hoort het ook: geen loze beloften maar vette games!

  • Rumor? Fans van Zelda zullen wat langer moeten wachten op Breath of the Wild. Het vele vertaalwerk in misschien wel de grootste game ooit van Nintendo vraagt meer tijd dan geanticipeerd. Een release rond de zomermaanden lijkt realistischer zo weet arcadegirl64.
  • Rumor? De nieuwe Mario daarentegen zal wel op dag één te koop zijn. Dat bevestigen de bronnen van Laura Dale. Ze kan eraan toevoegen dat het een 3D open world platformer wordt in de trend van Mario 64 en Mario Galaxy, met coöperatieve multiplayer.
  • Rumor? In dezelfde post wordt beweerd dat Skyrim wel degelijk in maart op de Switch verschijnt. Ook deze port zou een verbeterde versie zijn van het epische origineel. Mod support, met identieke beperkingen als de PS4-versie, wordt na de release toegevoegd.
  • Rumor? De Switch zal in twee varianten verschijnen, zo staat het op LPVG te lezen. De basisversie moet 250 euro kosten, het premium model 300. De duurdere machine zou meer interne opslagcapaciteit hebben en gebundeld worden met het spel Splatoon.
  • Rumor? Nintendo is van plan om ook met de andere zwaargewichten uit eigen stal de Switch in 2017 te ondersteunen: remakes van Mario Kart 8 volgens arcadegirl64 en Super Smash Bros. schrijft Laura Dale. Als Retro Studios nu nog een nieuwe Metroid maakt!
  • Rumor? Het meest verrassende nieuws komt misschien van Ubisoft. Daar wordt, samen met Nintendo, een nieuwe Mario RPG klaargestoomd tegen maart. Hierin wordt de wereld van Mario overspoeld door de grappige Rabbids. Meer details op LetsPlayVideoGames.
  • Rumor? Via Eurogamer vernemen we dat Pokémon Stars, een HD-versie van de zopas op de 3DS uitgebrachte Sun en Moon (waarmee het kan communiceren), na twintig jaar de eerste echte Pokémon-game op je tv wordt. Het spel is gepland voor het najaar van 2017.
  • Movie. Afsluiten doen we met beelden van de nieuwste 8-bit console van Nintendo. Op 11 november werd immers de NES Classic Mini gelanceerd, een remake van de legendarische Nintendo Entertainment System uit 1983. Een voltreffer, want overal uitverkocht!
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s