Switch: facts & rumors part 1

Nintendo zelf zal niets meer onthullen omtrent de Switch vóór de liveshow op 12 januari in Japan. Deels natuurlijk om de verkoop van de nog steeds populaire 3DS, geruggensteund door een nieuwe Pokémon game, niet te schaden. De geruchtenmolen draait echter op volle toeren. De vijf beste weetjes, komende van doorgaans betrouwbare bronnen, sommen we hieronder op.

  • Fact! Het kloppende hart van de Switch, zo werd bevestigd in een blogpost, komt van NVIDIA, namelijk een op maat gemaakte Tegra. Vermoedelijk is dit een aangepaste X2, voorzien van een Pascal-GPU zoals je die vandaag terugvindt in de GeForce 1000-serie.
  • Rumor? De website Eurogamer weet te vertellen dat het capacitief multi-touch scherm van de Switch – je kan ook rechtstreeks op een TV spelen – een resolutie van 720p en een grootte van 6.2″ zal hebben. Het ideale evenwicht tussen verbruik en beeldkwaliteit.
  • Rumor? Het prototype zou, volgens de site van LetsPlayVideoGames, voorzien zijn van een USB-C poort zodat je de Switch niet enkel in de docking station kan opladen. Geen overbodige luxe gezien de batterijduur van naar verluidt drie uur bij intensief gamen.
  • Rumor? Takashi Mochizuki van Wall Street Journal post op Twitter dat de cartridges standaard 16GB aan gegevens kunnen bevatten. Minder dan de belachelijke downloads van honderden gigabytes op PS4, maar voldoende voor een moderne titel als Skyrim.
  • Rumor? Emily Rodgers meldt op Twitter dat de Switch zal uitgerust zijn met 4GB unified RAM-geheugen. Minder dan de hedendaagse consoles, maar je kan de architectuur in de Xbox One en PS4 dan ook niet vergelijken met de NVIDIA Tegra-SoC van de Switch.
  • Movie. Tot slot nog eens de eerste beelden van de Switch. Met nu al bijna twintig miljoen views de meest bekeken video ooit van Nintendo. Mijn machien is alvast besteld…
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s